Program

Aktiviteter

Storspil (DK & NO)

Som noget nyt i 2024 åbner Nordic Folk Festival dørene for Storspil.
Hvis du spiller på et instrument og har lyst til at lære at spille nogle skønne nordiske melodier og nørde dig ned i folkemusiktraditionen, så er muligheden her. Tag dit instrument under armen og mød op til Storspil sammen med en masse andre spilleglade mennesker. Storspil er for alle instrumenter og du kan møde op uanset hvilket niveau du er på.

Instruktørerne 2024 er:

Maja Kjær Jacobsen (DK)
Maja Kjær Jacobsen blev færdig som Cand. Musicae i folkemusik med violin som hovedfag fra Syddansk Musikkonservatorium, hvor hun begyndte at specialisere sig i traditionel musik og sang fra sin hjemegn i Midtjylland samt komposition af ny nordisk folkemusik. Hun arbejder meget med at udbrede kendskabet til musik-, sang- og danse-repertoire fra Danmark og Skandinavien, både i Danmark og på internationalt plan.
I kan allerede nu nørde jer ned i dansk spillemandsmusik, for Maja har udgivet nodebogen Storspil"Nodebog efter Kristen Jensen & Anders "Top" Andersen" som indeholder de originale 199 spillemandsmelodier, som blev nedskrevet i Bording og Kragelund i Midtjylland mellem 1892 og 1897.

Mattias Thedens og Oskar Lindberget (NO)
Mattias Thedens er vokset op i en folkemusikfamilie og er opvokset med både amerikansk og norsk folkemusik. I 2019 startede Mattias på Norges Musikkonservatorium med Håkon Høgemo og Andreas Bjørkås som spillelærere. Her lærte han traditionel musik fra Norge, især Valdres, Telemark og Røros. I dag er Mattias mest aktiv i folkrockbandet Gangar, hvor han spiller violin og på det norske nationalinstrument hardangerfele.
Oskar Lindberget er saxofonist og studerende på Norwegian Academy of Music, hvor han har et særligt fokus på jazz. Oskar Lindberget er med til at bringe folkemusikken helt nye veje med inspiration fra netop jazzens verden, men også inspiration fra rock, pop, funk, samtidsmusik og improvisationsmusik er at høre i Oskars måde at gå til folkemusikken på .

Nordic Folk Kids/Musikworkshop for børn og unge

Har du lyst til at spille Ny Nordisk Folkemusik på Nordic Folk Festival?
Nordic Folk Kids/Workshoppen er for børn og unge i alderen ca. 10-15 år. Du kan være med uanset om du allerede kan spille på et instrument eller ej. Vi spiller nykomponeret og traditionel musik og ALLE kan være med. Du kan låne et instrument: violin, cello, harmonika, slagtøj eller bas, og du er også velkommen til at medbringe dit eget instrument.

Instruktører: Eirik Moland, harmonika (N) og Signe Wang Carlsen, bas (DK)
Eirik og Signe udgør halvdelen af kvartetten Nordskær, som spiller ny nordisk folkemusik, primært egne kompositioner, som er inspireret af musiktraditionen i musikernes respektive hjemlande: Danmark, Norge og Sverige
Eirik og Signe har begge stor undervisningserfaring og er kolleger på Hjørring Musiske Skole.

Fællessang // Nordisk Sommer

Fællessang fra Norden

Sommer i Norden Fællessang med Helene Blum og Harald Haugaard og mange flere. Traditionen tro inviterer Nordic Folk Festival til Fællesang fra Norden. Dette år har vi temaet Sommer i Norden og med Helene Blum og Harald Haugaard til at sætte i gang er vi sikre på vi vil komme godt omkring i den danske sangskat.
Helene Blum er en af de kvindelige musikere, der har taget dansk folk til et helt nyt niveau. Hendes opfindsomme, moderne fortolkning af traditionelle sange afslører deres tidløse skønhed. Denne musikalske dygtighed kombineret med hendes udtryksfulde stemme har givet hende stor anerkendelse.

Midnatsbal m/ Barslund, Strange og Bloch

Rune Barslund, Martin Strange og Sebastian Bloch er alle kendte som dygtige musikere i bl.a. orkestrene Mads Hansens Kapel og Inver.
Nu slår de tre herrer pjalterne sammen i en veritabel trio med ét formål:
At skabe et dansegulv af olympiske dimensioner!

Martin Strange tager publikum ved hånden og dirigerer med streng og myndig facon dansen i de indledende runder, for derefter selv at tage plads blandt accordionisten Rune Barslund, hurtigere end sin egen skygge, og den virtuose og storspillende guitarist, Sebastian Bloch.
En ting er sikkert. Det bliver en farlig aften med Barslund, Strange og Bloch.

Vandre foredrag: Kulturen i naturen

Et vandreforedrag ved arkæolog og leder af Stenaldercenter Ertebølle, Louise Villadsen.

Turen går igennem Livøs foranderlige landskab, hvor der fortælles om årtusinders klimaforandringer, tsunamier, og om den tid, hvor Nordjylland var et ørige. Louise fortæller levende historierne fra de tidligste tider, fra dengang menneskene levede i pagt med naturen, til bøndernes ankomst og udnyttelsen af Livø som en ressource.

Midnatsbal m/ Nordisk Dans

Nordisk Dans byder op til midnatsbal! Puds danseskoene til en aften med fælles- og pardanse, hvor gulvet er åbent for alle uanset danseerfaring. Det bliver sjovt, ømt, befriende og sjælfuldt.
Nordisk Dans består af unge entusiaster indenfor folkemusik og -dans. Hver måned, landet over, sætter de rammerne for, at unge kan mødes igennem folkedansen.

Børneaktivitet med Stenaldercenter Ertebølle

Stenene fortæller historier og kreativt værksted.

Tag familien med på en opdagelsesrejse i Limfjordens historie, fortalt gennem de sten, du kan finde på stranden. Sammen med Stenaldercenter Ertebølles naturformidler Marie Louise Jepsen kan I udforske strandens skjulte skatte. Disse byder ikke kun på spændende historier, men kan også blive forvandlet til smukke smykker og kunstværker.