Program

Download GoVisit App

Download GoVisit App og søg på ‘Nordic Folk Festival’. Tjek derefter ind.

På appen kan du se programmet, vigtig information inden og under festivalen. Vi sender igennem denne app information ud til alle gæster fx hvis programmet skrider en smule eller anden vigtig information.

Videoen her viser hvordan du gør.

Aktiviteter

Mark- og skovvandring med Skovløber Martin Olsen

Trods sin lille størrelse indeholder Livø de fleste danske naturtyper. Kom med på skov- og markvandring med Skovløber Martin Olsen, hvor vi besøger øens små hyggelige afkroge og hilser på kørerne i det økologiske landbrug.
Mødested: Foran købmanden

Foredrag: Afvigernes ø

Afvigernes ø – Livø Anstalten 1911-1961 – foredrag ved historiker og museumsinspektør Maria Clement Hagstrup

Fra 1911-1961 husede Livø 743 såkaldt "kriminelle, asociale og moralsk åndsvage" mænd, der i samtiden var erklæret uønskede i det omgivende samfund. Anbragt på ubestemt tid og på overlægens nåde. Livø Anstalten midt i Limfjorden var en filial af De Kellerske Anstalter, Nordeuropas største åndssvageanstalt beliggende mellem Vejle og Fredericia, og fungerede i 50 år som en isolationsanstalt for mænd, mens den kvindelige pendant fra 1923 var Sprogø. På Livø var mændene afskåret fra resten af samfundet. Den eneste udvej var for mange flugt, sterilisation eller kastration.

Få til foredraget et indblik i et af de mindre kendte kapitler i Danmarkshistorien, hvor velfærd og racehygiejne gik hånd i hånd, og mød undervejs Micha, Hans Anton, Oluf, Henry Rudolf og Kaj Orla, der tilsammen var anbragt på øen i mere end 87 år.

Maria Clement Hagstrup stod sammen med historieprofessor ved Aalborg Universitet Poul Duedahl bag særudstillingen ”ANBRAGT – Livø Anstalten 1911-1961” på Vesthimmerlands Museum og i fællesskab har de skrevet bogen ”Afvigernes ø”, som udkom på Gads Forlag den 22. februar 2023. Derudover har de begge deltaget i DR dokumentaren fra 2023 ”Nyrup – søn af en udstødt”.

Midnatsbal: Nordisk Dans

Midnatsbal er for alle - store som små - garvede som begyndere. Der er plads til alle på dansegulvet! Nordisk Dans spiller op til pardanse inden for de nordiske traditioner og instruerer i svedige fællesdanse. Vi garanterer for at rummet bliver fyldt med smil og folk, der er ivrige til at lære fra sig. Kom med og få vækket de sovende fødder!

Sang: Visekreds med Lene Høst

Lad dig inspirere og lær mere om nordiske folkeviser og deres stilistiske kendetegn, lige fra middelalderballader til drikkeviser og tral. Her lærer du sange og stemmer på gehør, så du behøver ikke kunne læse noder. Vi vil bl.a. komme ind på forsiringer, artikulation og ‘svigt’ og groove.

Målet er at du som sanger går fra kurset med et par nye viser på repertoiret og ny energi, uanset om det er for at synge hjemme under bruseren eller på en scene. Det kan være en god ide at have en mobil eller optager med til at indspille sangene, og evt. noget at skrive på.

Kom som du er og hent ny energi og musik!

Lene Høst er sanger, underviser og komponist med speciale i rootsmusik og korledelse, uddannet bachelor fra Syddansk Musikkonservatoriums folkemusiklinje og kandidat fra Det Jyske Musikkonservatories rytmiske linje med sang og korledelse som hovedfag.

BUSK-spil: Annelene Toft

Buskspil med Annelene Toft.
Tag dit instrument under armen og kom og vær med til Buskspil! Alle kan være med uanset om du er begynder eller øvet. Violinist Annelene Toft vil sætte gang i spillet og til start lærer alle et par lette melodier på øret. Annelene er vokset op i et hjem, hvor folkemusik og folkedans var en livstil, lige fra barnsben har hun været med til danseballer og spilleaftener.

Annelene har sit eget solistiske virke og er violinist i Viik & Som Os. Så GLÆD dig til at spille sammen med Annelene og tag selv din yndlingsmelodi med så du kan dele den med andre.
Alle instrumenter er velkomne!

Sang: Fællessang fra Norden

Vil du med på en rejse i vores Nordiske sangskat? Så kom med når Nordic Folk Festivals artister inviterer alle sangglade festivalgæster ind til Fællessang fra Norden.

ALLE er velkomne! Der vil være sange for små og store, fra nær og fjern, nye og gamle, viser og ballader, og meget mere .Vi synger på dansk, svensk, norsk og finsk!
Kom og oplev fællesskabet og glæden ved at synge sammen.

Artisterne er: Lene Høst DK, Hialøsa SE, Kardemmimit FI, Elisabeth Víík NO/DK

Børneaktivitet: Livet under overfladen

For alle børn og andre Limfjords interesserede! Kom med når Limfjordsmuseets naturvejleder går i vandet med net og spand for at se, hvad der rør sig under overfladen. I kan blive klogere på krabber og rejer og kigge nærmere på smådyrenes liv og gemmesteder.
Naturvejlederen kommer med net og spande samt forskelligt udstyr til nærmere undersøgelser, så vi kan komme helt tæt på.
Fanger vi nok rejer, er der også smagsprøver.

Mødested: Stranden ved marinaen (strandkanten til venstre for færgen).

Familiedans: Rebild Spillemænd

Familiedans
For børn og deres forældre, bedsteforældre og alle barnlige sjæle.
Danse og sanglege fra oldemors tid.
Gamle skatte, der ikke så ofte bliver brugt.
Blandt andet gamle sanglege og danse fra Vesthimmerland.
Hele familien får en sjov og fælles oplevelse gennem dans og leg.
Igangsættere: Rebild Spillemændene.
Hjemsted på Spillemandsmuseet i Rebild.
Danmarks ældste spillemandslaug.
Traditionel dansk folkemusik siden 1951.

Alle børn fra 5 år.