Fredag

Livø + Vitskøl kloster
Se program

Lørdag

Livø
Se program

Søndag

Livø
Se program
Udforsk programmets indslag

Fredag

Vitskøl kloster
13.00 - 15.30
Nordic Strings Masterclass / lukket arrangement for musikere
15.30
Caféen er åben
17.00 - 18.00
Rundvisninger på klostret og i klosterhaven
18.00 - 19.30
Middag
19.30
Vesselil
21.00
Blum og Haugaard Band
Livø
Hele dagen
Ankomst og indkvartering
18.00
Outdoor Madevent
21.45
Vi spiller solen ned

Lørdag

09.00 - 11.00
Morgenmad
11.00
Vesselil
12.00 - 13.00
Rundvisning på øen.
13.00 - 14.30
Frokost
14.30
Minikoncert med Nordic Strings Masterclass
14.45
Fællessang under åben himmel
16.00
Jensen, Bugge og Høirup
17.00
Buskspil & foredag: Thy til Christiania
18.30 - 20.00
Outdoor Madevent
20.00
Mads Hansens kapel
21.15
Nü Fiona
22.30
Bal med Mads Hansens Kapel

Søndag

09.00 - 11.00
Morgenmad
11.00
Nü Fiona
12.00 - 13.00
Nordisk dans byder op til dans + Rundvisning på øen
13.00
Frokost + Nordens Tone

Underholdning på festivalen

Mads Hansens Kapel

Bal

Mads Hansens Kapel

Bal med Mads Hansens Kapel er for dig, der har lyst til at slutte lørdagens program af med en fest og en dans.
Mads Hansens Kapel er et ungt og virilt balorkester dybt forankret i den danske tradition.
Ensemblet har spillet til dans i både ind- og udland siden 2016 og er med deres evindelige nysgerrighed og legende tilgang altid i bevægelse.

Du kan danse med, uanset om du er ung eller gammel, begynder eller øvet. Mads Hansens Kapel guider alle igennem dansene på fortryllende vis - og vi lover jer... det bliver ikke kedeligt! Som de selv siger: “Mor dig først, spørg bagefter!”

Buskspil

Buskspil

Maja Kjær Jacobsen

Maja Kjær Jacobsen sætter gang i buskspillet på Nordic Folk Festival.

Maja er violinist og komponist i Fru Skagerrak og Maskineri. Maja Kjær har specialiseret sig i traditionel musik og sang fra sin hjemegn i Midtjylland samt komposition af ny nordisk folkemusik. Buskspil er ikke nyt fra Maja, det er bl.a. igennem buskspil hun har lært melodier fra Danmark, Skandinavien og mange andre steder i verden.

Men hvad er Buskspil? Vi har spurgt Maja:

“Buskspil er en åben jamsession, hvor alle er velkomne til at slutte sig til. - Tag dit instrument med, find plads i kredsen, spil sammen med alle andre, og lær et par melodier undervejs. Buskspil handler om at skabe en fælles, hyggelig musikalsk stund. Du behøver ikke kunne alle melodier for at være med - spil med på de melodier, du kender, og dem, du har lyst til at lære. Du kan også starte en melodi selv, som alle andre kan spille med på.
- Spiller du ikke, er du så velkommen til at se, lytte og hygge med.”

Fra thy til Christiania

Fra Thy til Christiania

Mette Kathrine Jensen Stærk

Mette Kathrine Jensen Stærk er en erfaren folkemusiker, folkemindesamler og fortæller. Mette Kathrine spiller harmonika i Zenobia og Jensen og Bugge. Både musik og fortælling har været med siden barndommen. Mette Katrines foredrag ledsages af musik, der er nærværende og humoristisk. Forhåbentlig får du en fornemmelse for, at den danske folkekultur er noget ganske særlig.

Om foredraget ‘Fra thy tilChristiania’ fortæller Mette Kathrine
“Jeg fortæller, hvordan jeg brugte et år på at besøge 80 forskellige spillefolk - fra Thy til Christiania. Hvordan uddød Vendsyssel-musik pludselig alligevel var levende i Iowa. Ligesom jeg deler mine egne oplevelser og nedarvede historier fra de mest markante afdøde spillemænd, der optræder i mine fortællinger og musik.”

fællessang

Fællessang under åben himmel

Kom og lad stemmerne lyde over hele Livø. Nordic Folk Festival inviterer til fællessang under åben himmel. Helene Blum og Harald Haugaard varmer os op med nye og gamle sange fra vores fælles nordiske tradition. Trioen Vesselil og harmonikaspilleren Mette Kathrine Stærk Jensen følger op med deres nye musik fra vores alle sammens Højskolesangbog. Og til slut guider den svenske indie/folk/pop kvartet Nü Fiona os igennem svenske viser og sangerinden Izabelle Noréns egne kompositioner.

Vi fejrer lyset, fællesskabet og livet. Kom og vær med, når vi synger under åben himmel sammen med Livøs fugle og sammen giver sangen vinger.Fællessang under åben himmel med Helene Blum og Harald Haugaard m.fl.

Nordic string masterclass

Nordic String Masterclass

Nordic Strings Masterclass den 2. juli - vil du med?

Spiller du på et strygeinstrument, er i alderen 15-25 år og har lyst til at nørde igennem med nordisk folkemusik? Nordic Strings Masterclass er et helt nyt tilbud med masterclass, festival og fællesskab. Og så er det GRATIS at deltage!!

Det får du:
Masterclass med Harald Haugaard og Kirstine Elise Pedersen.
Fredag den 2. juli, kl. 13.00-15.30 på Vitskøl Kloster.
GRATIS festivalbillet til Nordic Folk Festival på Livø
Overnatning på Livøs Feriecenters teltplads
Minikoncert.

Om vores to masterclass-lærere:
Violinist Harald Haugaard er en af sin generations mest efterspurgte musikere. Hans konstante turnéer, talrige indspilninger og høje undervisningsaktivitet begejstrer og inspirerer et stadigt voksende publikum og unge talenter verden over. I sit virtuose spil forener han det legende lette med det halsbrækkende udfordrende i en karakteristisk dyb og melankolsk tone. Hans kompositioner er originale, og i sit samlede kunstneriske udtryk trækker han bestandigt på dybe rødder i den rige danske musiktradition, som han behandler innovativt og vedkommende som ingen anden.
Han har turneret i det meste af verden som solist og med sit eget ensemble Helene Blum & Harald Haugaard Band samt de tidligere konstellationer Serras, Haugaard & Høirup og Sorten Muld.
Cellist Kirstine Elise Pedersen blev født 1984 i Oxford og voksede op i Danmark.
Hun begyndte at spille cello, da hun var 7 år gammel.
Kirstine Elise har diplomeksamen fra Det Fynske Musikkonservatorium i 2007 . I 2015 dimitterede hun på Solistklassen på det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Trio Gemini.
Kirstine er en alsidig musiker og spiller i forskellige ensembler som f.eks. Trio Gemini, Wang-Pedersen Ensemble, Fiolministeriet og Helene Blum og Harald Haugaard Band og har spillet adskillige koncerter i Danmark, Tyskland, Italien, Schweiz, England, Skotland, Japan og USA. Hun har ofte været solist med orkester senest med Odense Symfoniorkester.

Praktiske oplysninger
Pris: Masterclass, festival, færge og overnatning er gratis.
Det eneste, du selv skal betale, er mad og drikkevarer.
Corona Restriktioner: Vi følger alle retningslinjer, anbefalinger og forsamlingsloft. Du skal fremvise en negativ test/corona pas ved ankomst.
Kontakt: Kontaktperson/tovholder er Lykke Søndergaard, tlf: 61652351. Ungekonsulent fra Nordisk Dans, Andreas Mølgaard, og lærer ved OrkesterEfterskolen, Maja Kjær, er tilknyttet til hjælp og opsyn.
Tilmelding: Send navn, alder og instrument til lykk2049@vhkskole.dk.
Herefter modtager du en bekræftelse samt en infomail.
OBS: Vi har kun plads til 15 deltagere, - det er først til mølle ;).
Overnatning: Overnatning foregår på Livø Feriecenters campingplads. Du/I skal selv tage telt, madras og sovepose med.

Nordisk dans

Nordisk dans

Nordisk dans er et nyt initiativ, som har til formål at bringe unge og studerende sammen om nordisk musik og dans. Den traditionelle musik og dans har en enestående evne til at samle folk om musikken, dansen og dermed hinanden. Ud af dette møde mellem venner og fremmede, vokser der sig fordringsløs varme, latter og glæde , som til tider mangler i en travl hverdag med studielæsning, arbejde, travlhed og andre trivialiteter.
Der er danseaftener en gang om måneden på Studenterhuset i Aalborg, med live musik, dæmpede lys, billig øl og vand og glade mennesker. Andreas: Violin/Dans Rosanna: Guitar/Dans Nikolaj: Bas/Klaver Asmus: Violin