Menuen

Maden på Vitskøl Kloster

Vores udgangspunkt er, at maden skal være ukompliceret og ligetil. Ikke dermed sagt, at maden ikke skal være spændende, Som udgangspunkt skal alt i køkkenet laves fra bunden.

Vores køkken tager udgangspunkt i råvarer primært baseret på friske, danske råvarer af højeste kvalitet afstemt efter årstiden og gerne med kød fra egen produktion samt krydderurter fra drivhusene på klosteret.

Sæson

Vi respekterer den enkelte danske råvares sæson og men tager også højde for, at visse udenlandske råvarer ligeledes har deres sæson. 

Smag, duft & udseende

Vi vil altid lade råvarens smag, duft og udseende komme tydeligt frem i den enkelte ret, så alle tre elementer danner den helhed, som rettens eller menuens nuancer skal give.

brød
Danhostel
Menuen fredag aften d. 02. juli 2021
  • Rejer med syrlig purløgsvinaigrette, råsyltet agurker og avocadocreme
  • Kalveculotte af ungkvæg med små gulerødder, forårsløg og estragon sauce og nye kartofler
  • Mazarinkage med danske jordbær, coulis og blød vaniljeis
    Kaffe og chokolade
  • Drikkevarer sælges ved bordet.
Maden på Livø

Når du er på øen, så skal det også kunne smages Derfor sørger vi får, at vi får dufte, teksturer, farver og friske råvarer i hvert eneste måltid, vi serverer under festivalen. Vores filosofi:

Mad er at blive mæt med alle sanser – og LIVØ har tradition for at levere til hele kroppen, når du er landet. Vi spiser sammen – for fællesskabet betyder noget. Og når vi spiser, så kan du blandt andet forvente lidt af det her:

Morgenmaden

Om du lige er rullet ud af soveposen – eller allerede har taget en dukkert i Limfjorden, så vil du blive mødt af duften af hjemmebag, oste fra de nærmeste mejerier  måske en marmelade af friske bær  en syrnet mælk med ristede, valsede gryn fra det økologiske landbrug – eller hvad nu kokken har tryllet frem af øens skattekammer. Og selvfølgelig frisklavet kaffe og en god the. 

Frokosten

Den er let og sommerlig – måske med en fisk (hvis der er havvejr), en hjemmelavet delle, en grøn salat og blidt kogte landæg. Du kan sikkert også finde en hjemmerørt mayonnaise og en speget pølse fra den økologiske slagter på frokostbordet. Og måske er den klassiske rugbrød udskiftet med groft hjemmebag. Kander med kildevand og isterninger.  

Aftensmaden

Bålet bliver hovedpersonen. Ilden tæmmes og kokken svinger kniven og dirigerer med hele kompagniet når de nyopgravede kartofler, kødet og øens grøntsager forvandler sig til et festmåltid. De smagsgivende urter og LIVØs hemmelige krydderi tilsættes, og sammen skaber vi et uforglemmeligt øjeblik – ude i naturen – med en tallerken, en buket dufte og et fællesskab, der varmer. 

mad livø
Mad livø
Som ekstra krydderi!

Der bliver mulighed for at deltage før under og efter måltiderne. Under festivalen kan du melde dig på “madholdet” og hjælpe til – hvis du har lyst.