Kunstnerne 2022

Livø kunstnere

Familiekoncert: Svøbsk

Koncerter i børnehøjde

Forførende folkemusik med en klang af tidløshed. Oplev et sandt festfyrværkeri af folkemusikalsk skønhed, når Svøbsk spiller familie koncert, hvor hele familien kan få en musikalsk oplevelse sammen.
Vild og forførende folkemusik, der griber publikum ved hjertet og fødderne, så de knap kan sidde stille. Musikken er en blanding af traditionel og moderne folkemusik, virtuost fremført med legende lethed og masser af sjæl.

Børnene oplever mere end en traditionel koncert, for undervejs indtager denne fynske folkemusikgruppe publikum med sang, rytmelege og dans, så de mærker hvordan musik og sang skaber glæde og fællesskab på tværs af generationer.

Line up i duo/trio/kvartet format:
Maren Hallberg – harmonika, sang
Jørgen Dickmeiss – violin, guitar, mundharpe, sang
Simon Busk – perkussion, sang

En dyb forståelse af den gamle musik kombineret med en levende sans for fornyelse. De formår at sparke liv i alt fra klassiske polkaer til et par Grundtvig-salmer suppleret med eget materiale, så man ikke kan andet end fryde sig derover. Svøbsk repræsenterer om nogen den folkelige danske musiktradition.

Hør Svøbsk musik

Stundom

Stundom er lyden af ny nordisk folkemusik: Med en kærlighed til akustiske instrumenter inviterer trioen ind i deres eventyrlige lydunivers inspireret af filmmusik, kammermusik og traditionel nordisk folkemusik. Emma Elmøe, Julian Svejgaard og Villads Hoffmann deler en helt særlig kemi, og når de er sammen på scenen, udfolder der sig fortællinger og stemninger, som får tiden til at stå stille.
Stundom har spillet på nogle af Europas største folk-festivaler såsom Celtic Connections [UK], Tønder Festival [DK], Het Lindeboom [FR] og Folkelarm [NO].

Allerede i 2015 vandt Emma og Villads prisen som Årets Nye Folk Navn ved Danish Music Awards.
I september 2021 udkom Stundoms andet studiealbum “må jeg holde din hånd?”. Musikken handler om at turde tage springet ud i livet med åbne øjne.

Emma Elmøe: Violin
Julian Svejgaard: Klaver
Villads Hoffmann: Cittern

Hør Stundom musik

Fromseier/Hockings

Ditte Fromseier og Sigurd Hockings mødte hinanden en sen aften på den Københavnske folkscene i år 2003 imens de begge stadig var studerende. De var umiddelbart tiltrukket af hinandens stærke drive og intense musikalske energi. Snart efter startede de deres første fælles band og siden da har de spillet sammen I mange forskellige konstellationer. I 2010 blev de inviteret til at optræde som duo på North Atlantic Fiddle Convention I Skotland og duoen Fromseier Hockings var en realitet. De fandt hurtigt at duoformatet for dem var en fantastisk måde at udfordre sig selv musikalsk og til at skabe ny musik I fællesskab.

Fromseier Hockings har turneret over det meste af verden og opbygget en sjælden intimitet i deres musik. De optræder i et levende, impulsivt og virtuøst legende sammenspil.

Hør Fromseier Hockings musik

”Mens Vi Venter På Bølgen”-Band

”Mens Vi Venter På Bølgen”-Band er et projekt med afsæt i nyskrevet balmusik, hvor de gamle numre kombineres med nye varianter. Det er råsvingende musikere i et levende setup med stor bevidsthed om traditionen og umættelig appetit på at forny og fyre den af.
Kristine Heebøl: “Jeg har længe tænkt at der snart vil skylle en ny bølge over landet med interesse for folkedansen og folkemusikken og den fede energi, der opstår, når det allerbedste i den sociale dans mødes det allerbedste fra det musikalske udtryk.”
Så kom og dans med når bandet kombinerer den nye folkemusik fra Kristine Heebølls hånd med den gamle musik fra både legestueverdenen og balplaneten.
Alle kan danse med!
Kristine Heebøll: Komponist og violinist
Clara Tesch: violin
Rasmus Grams Nielsen: klaver
Emil Ringtved Nielsen: bas
Hør Mens Vi Venter På Bølgen-Band musik

HØST

De fire kvinder i vokalkvartetten Høst har fundet sammen med den fælles vision at skabe en vokal legeplads, hvor de med fire røster og intet andet, fortolker og udfordrer traditionerne i den nordiske folkemusik såvel som i den moderne flerstemmige sang.
Med inspiration fra nordisk instrumental folk, bulgarsk kvindekor og jazzens harmoniske univers skaber Høst sin egen lyd af tunge nordiske klange, kraftfulde rå dissonanser og melodiske rytmelege. Der er en rå urkraft i det de laver som gør, at de skiller sig ud fra mange andre vokalensembler. Dynamisk, groovy og nøgent udleverende.

Lene Høst
Liv Vester
Maja Freese
Filippa Westerberg

Hør HØST musik

FRIGG

Direkte fra Kaustinen, Finlands folkemusik hovedstad har vi Frigg. Frigg er et af skandinaviens førende folkbands og har de største talenter fra en hel generation af finske folkemusikere med. Frigg er tro mod traditionen, men melodierne bliver skabt med inspiration fra mange forskellige musikalske udtryk og stilarter. Siden 2002 har Frigg udgivet 8 studie-albums og er meget aktive ude på scenerne, hvor bandets kvaliteter for alvor bliver vækket til live. Frigg har turneret i det meste af verden, og en del af medlemmerne er også at finde i bands som JPP, Tsuumi Sound System og Baltic Crossing.
Frigg er i stand til at forvandle deres koncerter til en naturskøn oplevelse, der giver deres lyttere en pause fra verdens gråhed.

Tommi Asplund - violin
Tero Hyväluoma - violin
Aili Järvelä - violin
Alina Järvelä - violin
Petri Prauda - Mandolin og cittern
Juho Kivivuori - kontrabas
Topi Korhonen - guitar

Hør FRIGG musik
Vitskøl kunstnere

Lulo

Fordybelse. At gå i dybden––komme til bunds––dykke ned i noget. Man synes at forbinde dybde med ro, omhu måske ømhed. Sådan kunne man ihvertfald godt beskrive LuLo, der med de to dybeste instrumenter i strygerfamilien har skabt sig en unik lyd med et unikt repertoire.

Ligesom celloen og kontrabassen har meget tilfælles, har Kirstine Elise Pedersen og Mathæus Bech det også… De har begge oprindeligt studeret klassisk musik, og de har begge en stor kærlighed til den nordiske folkemusik. Det var i denne at de mødtes første gang, og den spiller en central rolle i deres måde at håndtere musikken på, som både klinger med mesterligheden fra klassisk musik og swinger med vitaliteten fra folkemusikken.

Mathæus Bech: Kontrabas
Kirstine Elise Pedersen: Cello

Hør Lulo musik

Visekreds med Lene Høst

Lad dig inspirere og lær mere om nordiske folkeviser og deres stilistiske kendetegn, lige fra middelalderballader til drikkeviser og tral.
Lene Høst vil komme ind på forsiringer, artikulation og ‘svigt’ og groove. I visekredsen lærer du sange og stemmer på gehør, så du behøver ikke kunne læse noder.
Kom som du er og hent ny energi og musik, uanset om det er for at synge hjemme under bruseren eller på en scene.
Ps. Det kan være en god ide at have en mobil eller optager med til at indspille sangene, og evt. noget at skrive på.

Lene Høst er sanger, underviser og komponist med speciale i rootsmusik og korledelse. Hendes arbejde med traditionel musik har yderligere ført hende på udvekslings -og studierejser til Sverige, Brasilien, Frankrig, Tanzania og Ghana m.fl. Desuden spiller hun koncerter med trioen Vingefang, vokalgruppen HØST ensemblet Via Artis Konsort og harpenisten Anne Marie Høst.

The Nordic Fiddlers Bloc

Fra det øjeblik Kevin Henderson, Olav Luksengård Mjelva og Anders Hall fra The Nordic Fiddlers Bloc første gang spillede sammen i 2009, følte de en særlig kemi i den lyd, de skabte.

Omkring syv hundrede koncerter senere, hvor de har spillet på tværs af Skandinavien, det europæiske fastland, USA og Storbritannien, fortsætter den kemi med at trække trioen sammen.

Denne trio skaber en unik lyd med brug af violiner, oktavviolin, bratsch og hardangerfele.

Hør The Nordic Fiddlers Bloc