Kunstnerne

Et overblik over de skønne kunstnere som optræder på festivalen

Blum & haugaard band

Blum & Haugaard band

Danmarks folk-diva nr. 1 Helene Blum har sammen med violinisten Harald Haugaard etableret sig som nogle af de fineste fortolkere og fornyere af den danske musiktradition og levendegør kulturarv på allerhøjeste kunstneriske niveau. Deres egne sange og kompositioner blandes nænsomt med originale fortolkninger af gamle sange og instrumentalstykker fra den rige danske musikskat. Deres integritet er enestående, og deres store virtuositet og nærvær er med til at gøre deres koncerter uforglemmelige.

Med deres uforlignelige Helene Blum & Harald Haugaard Band er de et af de fremmeste navne på den nye danske folkemusikscene, og med 100 koncerter om året, hvoraf de fleste spilles i udlandet, er de samtidig travle ambassadører for dansk musik og kultur i udlandet.

Helene Blum: sang og violin
Harald Haugaard: violin
Kirstine Elise Pedersen: cello
Mikkel Grue: guitarer
Sune Rahbek: slagtøj

Vesselil

VESSELIL

Vesselil er en moderne dansk stryge- og vokaltrio med violin, bratsch, cello og sang. Trioen har med deres intense nærvær og hengivne sammenspil skabt et varieret, elegant og energifyldt koncertrepertoire med dybe rødder i den nordiske folkemusiktradition; en sindrig blanding af gamle sange og dansemelodier og nye kompositioner, der fører lytteren gennem rørende fortællinger, filmiske scenarier og sydende dansegulve.

Elisabeth Dichmann - violin, sang
Clara Tesch - violin, bratsch, sang
Maja Aarøe Freese - femstrenget cello, sang

Mads hansens kapel

Mads Hansens Kapel

Orkesteret indgik for første gang i kunstens tjeneste i 2016 og begyndte
snart at gøre sig bemærkede på den danske folkemusikscene - og gulv!
Dansemusikken har altid været levende og foranderlig, og dette høres
tydeligt i fortolkningen af de gamle melodier, som spilles med vildskab,
autoritet og hjerte!
Ensemblet har spillet til dans, såvel som koncerter, i hele kongeriget, samt
lande som England, Tyskland, Sverige, Estland, Finland og Schweiz.

Jonas Lærke Clausen - Violin
Martin Strange Lorenzen - Klarinet
Sebastian Boesgaard Bloch Larsen - Guitar
Emil Ringtved Nielsen - Bas
Julian Svejgaard Jørgensen - Klaver

Jensen bugge & høirup

Jensen Bugge & Høirup

Jensen, Bugge & Høirup 2019 Traditionel og nykomponeret musik fra Danmark!

Jensen, Bugge & Høirup 2019 Traditionel og nykomponeret musik fra Danmark! Harmonikaspiller Mette Kathrine Jensen, violinist Kristian Bugge og guitarist og sanger Morten Alfred Høirup, dyrker den traditionelle danske folkemusik, og de historier den fortæller, om samvær, nærhed, og livets gang i øvrigt. Og så skriver de ny musik med rødder i traditionen, og udsyn til verden som den ser ud i dag.

Ganske få har som dem besøgt så mange af de små øer og andre egne af Danmark, hvor folkemusikken og viserne stadig overleveres fra generation til generation. Det har gjort dem til såvel historiefortællere, som specialister i de mange forskellige musikalske dialekter indenfor den danske folkemusik, en viden og forståelse de udnytter til såvel koncerter som til dans.

Jensen, Bugge & Høirup er:
- Mette Kathrine Jensen Stærk: Harmonika
- Kristian Bugge: Violin
- Morten Alfred Høirup: Guitar & sang

Nordens tone

Nordens tone

Sange og viser fra alle de nordiske lande sunget på originalsprogene.

Nordens Tone er et orkester, der med udgangspunkt i nordens viser og sange udforsker krydsfeltet mellem jazz, viser og folkemusik på en utraditionel og nyskabende måde, og derigennem forsøger at indfange en særlig nordisk lyd eller ”tone”

I spidsen står den unge dansk/norske grammy-vindende folkemusik sangerinde Jullie Hjetland, og sammen med de tre erfarne jazzmusikere som udgør resten af ensemblet, skabes der ny, anderledes og velklingende musik.

Jullie Hjetland (sang)
Hans Mydtskov (sax)
Torben Bjørnskov (bas)
Pojken Flensborg (piano)

nu fiona

Nü Fiona

Nü Fionas lyd strækker sig fra en whiskey- og tjæreindsølet folkesangsvinyl til vægtløse drømme i den mørkere del af indie/folkpop.
Den musikalsk autodidakte sangskriver, guitarist og sangerinde Izabelle Norén har et udtryk, som ikke ligner noget andet, fordi det er et produkt af hendes liv som gademusikant og vagabond.

Det altid nærværende lune i musikken er formet af alt fra den mexikanske ørken, Himalayas bjergtoppe og sydstaternes betonlandskab til det franske provinslandskab. Izabelle Norén spiller med 3 gamle venner og erfarne musikere, og sammen udgør de gruppen Nü Fiona.

Izabelle Norén (Sang og guitar)
Malte Zeberg (kontrabas)
Jonathan Kabell (trommer)
Tulda Nielsen (sang og violin)