Kunstnerne 2023

Nye kunstnere offentliggøres løbende.

Dreamers' Circus

Er der et mere ambitiøst og opfindsomt akustisk band i den nordiske musikalske sfære end Dreamers’ Circus? Trioen blev dannet efter en live jam session i København for mere end ti år siden, og den talentfulde trios sound er baseret på virtuos og brændende musikalsk evne på tværs af en række instrumenter herunder violin, harmonika, klaver og cittern.

De udforsker utrætteligt nye udfordringer både for sig selv og deres publikum, og Dreamers’ Circus trækker på deres solide baggrunde i traditionel og rootsmusik til at præsentere en genre-udvidende sammensmeltning af folkemusikkens følsomhed, jazzens improvisation og den klassiske musiks kompleksitet, der udtrykkes gennem en åbenhed overfor populære musikalske indflydelser. Resultatet er en musik, der afgjort er moderne samt rytmisk og melodisk fængslende.

Line-up
Pianist og harmonikaspiller: Nikolaj Busk
Violinist: Rune Tonsgaard Sørensen
Citternspiller: Ale Carr

Hør Dreamers' Circus musik

Stringflip

Stringflip spiller nutidig folkemusik inspireret af den nordiske og keltiske tradition. Med strygere og strenge i fokus danner de en alsidig og moderne strengekvartet, og deres musik er energisk, groovy, og tager udgangspunkt i den gode melodi og sprudlende spilleglæde. De udgav deres selvbetitlede debutalbum i april 2021 og har siden høstet rosende anmeldelser hos. bl.a. britiske “Living Tradition”, danske “Rootszone”, belgiske “Tradcan” og svenske “Lira magasin”. Her er albummet bl.a. blevet kaldt en imponerende debut og bandet roses for deres crispy, præcise og legende spil.

Stringflip trækker på den svenske melankoli og særprægede rytme, det irske smittende groove, den danske dansemusik og elementer fra klassiske strygerarrangementer. Enkelte traditionelle melodier i nye arrangementer fra hhv. Danmark og Sverige er også til at finde på repertoiret, som en hyldest til den nordiske folkemusiktradition, som ligger til grund for bandets tilblivelse. Alt holdt solidt sammen af den lyd og vibe, som kendetegner Stringflip - energisk, enkelt og opløftende.

Line up
Sofie Bollen: Violin og sang
Hanna Blomberg: Violin
Albin Sundin: Cittern
Veronika Voetmann: Cello

Fotokreditering: Henri-Kristian Kirsip

Hør Stringflip musik

VÍÍK

Den pan-skandinaviske sekstet fra Norge og Danmark, bevæger sig i et genrefelt mellem hypnotiserende nordiske melodier, rockens groove og jazzens rå men elegante æstetik, i et forsøg på at udforske hybriderne indenfor folkemusikken og middelalderens ballade tradition.

I front har VÍÍK den norske sanger og komponist Elisabeth Vik, der leder publikum ind i et fortryllende univers af mystiske middelalderballader og eventyr, som du sent vil glemme. Bandet består af nogle af de ypperste talenter indenfor folkemusikken og den unge musikscene, der er med på at følge musikken og traditionernes veje ind ien ny æra.

Musikken er vanvittigt velspillet og kan i samme nummer gå fra sødmefuld cittern til flænsende violiner og tung, truende bas. Imens growler pæne, præsentable Elisabeth Vik dyrisk og ordløse lyde på en sådanne måde at hårene rejser sig. Urkraft og vild energi på scenen er et af Vííks kendetegn på scenen, og det er nok også grunden til de er nomineret til årets Årets Live Artist ved DMA Roots 2022.

Line-up:
Elisabeth Vik - Sang
Jakob Kragesand - Bas
Annelene Toft Christensen - Violin
Villads Hoffmann - Cittern
Morten Alkjær Lassen - Accordeon
Mårten Hillbom - Drums and percussion

Hør Víík musik